Drie tips om goed tot rust te komen tijdens een vakantie

Misschien ben je na lange weken op het werk wel even toe aan een korte vakantie. Ook al ben je even ver weg van de werkvloer kan het best lastig zijn om jezelf even af te sluiten. In dit artikel vind je drie verschillende tips die je kunnen helpen met ontspannen op vakantie.

Tip 1: Zoek ontspanning met zo min mogelijk online activiteiten

Deze tip is uiteraard afhankelijk van de functie en de werkgever die je hebt. Misschien heb je namelijk wel afgesproken dat je ook tijdens vakanties bereikbaar moet zijn. Probeer echter wel tijdens een vakantie zo veel mogelijk te genieten en zo min mogelijk aan werk te denken. Zo kom je eenvoudiger tot rust en zorg je er sneller voor dat je uiteindelijk ook met een fijn gevoel thuiskomt. Op vakantie hoef je nu eenmaal niet 24/7 ‘aan’ te staan. Sta dus ook gewoon even stil bij alle mooie momenten die je samen met je reisgenoten meemaakt.

Tip 2: Ga de natuur in

Het is zeker aan te raden om even weg te gaan uit de drukte van de stad. In de natuur zijn er nu eenmaal minder prikkels en zal je merken dat je na een tijdje goed tot rust kan komen. Ga op vakantie bijvoorbeeld eens het bos in, wandel door de bergen of ontspan aan zee. Je zult na een tijdje zeker het verschil gaan merken!

Tip 3: Ontspan en pak goed je rust

Op vakantie is het helemaal prima als je even met een boek aan het zwembad wil liggen of gewoon simpelweg op je ligbedje wil zonnen. Ook deze ontspanning kan na de vakantie weer zeker helpen om fris en fruitig op het werk te verschijnen. Mocht je verder nog tips nodig hebben om tot rust te komen dan is het zeker aan te raden om eens een kijkje te nemen op Pggm&co of balans werk prive.