free hit counters

Reis met de toeareg door de Sahara en (her)ontdek de stilte

 

 Woestijnreizen Zuid Algerije

 

Journaliste Inez van Oord en fotografe Mirjam Bleeker maakten een woestijnreis met Sahara-Art-Venture. Hier het prachtige reisverslag, dit artikel is gepubliceerd in de Happinez:

 

Woestijnreis Reportage

 

In het 2e kwartaal nummer 2012 in de Happinez: een nieuw verslag met foto' s van de Toeareg edelsmeden, de ' Inaden' tribe met achtergronden van sieraden. Met medewerking van Sahara-Art-Venture middels een interview en enkele foto's.

 

Webshop en Info: webshop Toearegsieraden & Toeareg Sieraden Informatie

 

Onze reismogelijkheden:

  • Wandelen met kamelen
  • Wandeltochten op het Tassili Plateau met ezeltjes naar de eeuwenoude rotstekeningen.
  • Per 4wheeldrive naar de rode zandduinen van Tadrart + wandeltochten
  • Diverse combinaties mogelijk voor reizen op maat, reisdata in overleg vanaf 3 personen.

Combinatiereis: 15 daagse combinatie reis naar Ahnet en het Hoggar gebied per kameel en 4wheeldrive vanuit Tamanrasset.

 

Maak kennis met het woestijnleven gedurende een zeer gevarieerde tocht in de mooiste maanden qua fotografie en klimaat! Op bezoek bij de nomaden, rotstekeningen bekijken. 1 week op pad met Toeareg kamelenmannen, onderweg wandelen, kameelrijden en 1 week per 4wheeldrive door sterk afwisselende rots-en zandlandschappen.

 

Uitgebreide informatie over deze rondreis in het National Park Hoggar en Ahnet

 

Prijs: 15 dagen € 2250 incl. vliegticket vanaf Parijs.

 

Woestijnreis National Park 'Tassili N'Ajjer'

 

Vanaf 3 personen op aanvraag: Zeer gevarieerde en complete trekking!

1 week per 4wheeldrive Tassili N'Ajjer + wandeltochten + 1 week wandelen met kamelen vanaf de kloof 'Essendilene' richting Djanet.

Hoge zandduinen-rotstekeningen-kamelenkaravaan-guelta van Essendilene

Prijs: 15 dagen € 2250 incl. vliegticket vanaf Parijs/Brussel - Djanet

 

Klik hier voor een fotoserie van een reis!

 

Foto's van een reis

 

Ervaar het woestijnleven tijdens een reis met de Toeareg in de woestijn. Voel het ritme van de kameel. Beleef de onmetelijke zandvlakten en de wisselende landschappen met zijn zandduinen, rotsformaties en oases. Ontdek al wandelend eeuwenoude rotstekeningen met tifinaghtekens, de geschreven taal van de Toearegnomaden.

 

Gedurende ons verblijf op deze authentieke reisbestemming overnachten we in het "duizend en één sterren hotel", bakken we brood in het zand, en bereiden we onze maaltijden bij het kampvuur. Ook maken we kennis met het theeritueel in de woestijn.

 

Tijdens de reis kun je deelnemen aan de workshop "rotstekeningen" op paneel. Inschrijving kan via het online reserveringsformulier. Heb je hier geen belangstelling voor dan zijn er diverse andere mogelijkheden b.v. wandelingen met een gids in de omgeving van een toearegdorp en deelnemen aan de theeceremonie.

 

 

 

Nieuw! Sahara-Art-Venture is betrokken bij edelsmedenfamilies en cooperatieven en biedt produkten ter verkoop aan zoals: leren tasjes, indigo doeken en sieraden gemaakt door de Inaden, de edelsmedenclans van de toeareg. De sieraden en leren artikelen worden ingekocht bij verschillende edelsmeden en cooperatieven!

 

Helaas worden steeds meer toeareg gedwongen hun nomadenleven op te geven en in de dorpen of steden te leven. Toearegkampen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Een deel van de opbrengst van de sieraden wordt besteed aan het bezoeken van toearegfamilies die nog nomadisch leven. Sahara-Art-Venture neemt regelmatig goederen voor ze mee.

 

Email voor informatie

 

Vintage en Antieke Toeareg sieraden: www.Toearegsieraden.nl

 

 

Voor informatie over individuele reizen, themareizen, de Toeareg cultuur, voorwaarden en boeking, mail naar Sahara-Art-Venture.