free hit counters

Het Gebied

 

Algerije en het gebied van de Toeareg

 

Algerije grenst aan Libië, Mali, Marokko, Mauretanië, Niger, en Tunesië. Het hoogste punt is de berg Tahat in het Hoggar gebergte (2980 meter).

 

Assekrem in het Hoggargebergte

 

De Sahara strekt zich uit over een afstand van 5000 km. Het beslaat de hele breedte van Afrika, van de Atlantische Oceaan tot de Rode Zee. Samen goed voor een oppervlakte van 8 miljoen vierkante kilometer, verspreid over een tiental landen. Een buitengewoon gevarieerd landschap. Het is de grootste woestijn ter wereld. Eigenlijk een groot openluchtmuseum met een cultureel erfgoed van vele prehistorische rotstekeningen.

 

In het Zuiden van Algerije leven de Toeareg. Evenals in Mali, Niger, Mauretanië en Libië. Een cultuur waar de mannen de sluiers dragen en de vrouwen niet. Hun eigen taal is het Tamahac of Tamachec en hun schrift heet Tifinagh. Daarnaast spreekt men er Frans en Arabisch.

 

 

Toeareg

 

Het klimaat In de woestijn kan het zeer heet worden. In het gebied van de Toeareg is het koeler. Tamanrasset bijvoorbeeld ligt op 1378 meter hoogte in het Ahaggarmassief. Kijk hier voor de temperatuur van vandaag in Tamanrasset en in Djanet.

 

 

Algerije Reizen in Zuid-Algerije en veiligheid

 

Sahara-Art-Venture werkt intensief samen met professionele Toeareggidsen die de woestijn goed kennen, de reisbegeleider heeft in geval van nood altijd een satelliettelefoon bij zich. Sinds een aantal jaren is er weer toerisme in het Zuiden van Algerije.